Feil med vinen

Hva gjør jeg når jeg har kjøpt en flaske og det er noe galt?

En av fordelene ved Norge og Vinmonopolet er at man som oftest får byttet eller får andre varer dersom man leverer den tilbake. Husk at mesteparten av innholdet fortsatt må være i flasken når du leverer den tilbake. Selv kan jeg trygt anbefale polet på Ski. De er både kunnskapsrike og hjelpsomme.


Korksmak - Det er feil å tro at vinen får korksmak når rester av korken faller ned i flasken eller blir igjen i vinen. Selv om man må dytte deler av korken ned på flasken som en nødløsning, får ikke vinen korksmak. Korksmak kommer av som oftest av infisert (skitten) kork. Dette er en fabrikasjonsfeil som minner om sure, gamle og stinkende sokker, spør du meg.


Eddik - Vinen blir til vineddik og får en sur smak når spesielle syrebakterier angriper vinen. Dette kan være bakterier som skyldes urenslighet ved vask / behandling av flasker og korker.


Svovel - Svovel blir brukt som antioksidant ved vinproduksjon. Dette manifesterer vinen, men kan ved feil bruk, ødelegge den totalt.


Oksidering - Dette skyldes for mye kontakt med luft, enten på tank, fat eller i flaske. Gjerne som et resultat av utett kork eller at man har lagret vinen stående slik at korken tørker ut. Vinen får en soppaktig smak og går kanskje over til litt sherry. Den blir brun og virker død eller flat.