Cowboy Boots & Norge

Cowboy Boots and their amazing Story   -   From the very Beginning until Today

Cowboy Boots - Story
Historien om Cowboy Boots
Norge & Cowboy Boots
Sendra Boots Norge
Puss & Stell
Tilbakemelding

Norge & Cowboy Boots = Mote i motbakke


Vi vil, vi vil, men sliter med å få det til ...

Nordmenn er gode på olje, shipping og fisk, men svenskene MOSER oss helt på motefronten. Økonomisk Rapport nr. 17 2006  • Den norske moteindustrien rekker knapt sin svenske bror til knærne. Og det kan bli verre. Pål Vassbotn, leder for Oslo Fashion Week, truer med å legge ned det eneste samlingssted for mote.
  • Antall norske utstillere på moteuken i Oslo var NULL mens det i Stockholm var ca. 1000 svenske utstillere. Og børsverdien for selskaper som driver innen produksjon av sko og klær, er bare 223 millioner NOK i Oslo, mens Stockholm ligger på 220 000 millioner SEK. I tillegg TØR svenskene å vise seg frem med det som er IN til enhver tid.
  • For eksempel Cowboy Boots.
  • Danske Annette Spangaard som driver House of Communication, et nordisk PR-byrå innen mote, mener at norsk design og det nordmenn kler seg i, fremstår som litt bondsk. Norske designere og butikker er for opptatt av særnorske materialer, teknikker og de ligger ofte et godt stykke unna internasjonale trender. Når motebladene i Norge ringer oss og ber om bilder som skal illustrere hva som er IN akkurat nå, må vi som regel plukke noe frem fra svenskene, danskene eller de internasjonale.
  • Kongelige kler seg ofte i mote- og designerklær fra egne lands motehus og klesskapere. Se bare på det svenske og det danske. kongehus. Det norske kongehus derimot, må reise til utlandet for å handle klær og skotøy for å være representabel. Derfor tillater jeg meg "å kaste hansken" og utfordre norske motehus, designere og kleseksperter. Nå må også vi tørre, samtidig som vi også må slutte å se ned på hva som er tillatt og mote i alle andre land.

Slipp cowboy boots'ne løs, det er vår!

  • Ja, det viser seg til stadighet at alle andre tør der vi nordmenn kommer til kort. Men Norge er jo alltid annerledes landet. Det er jo merkelig at Cowboy Boots er vel ansett, godtatt og topp moderne i de fleste andre land, blant begge kjønn, i alle aldre og til en hver anledning. Ja, vi skal som sagt ikke lenger enn til Sverige eller Danmark, hvor de selges over alt og brukes hele tiden. For ikke å nevne USA der selv presidentene bruker dem.


Jeg er fristet til å si:

Våkn opp Norge - Velkommen til mote anno 2016

Her i Norge, er Cowboy Boots blitt til noe Harry, eller til Svein Krogstad. Snufs! Noe man helst ikke skal vise seg frem med eller kjenne til. Men er de noe å skamme seg over? Nei, spør du meg. Og nå er de på vei tilbake til motebildet igjen selv i Norge. Vi får stole på de yngre generasjoner, som virkelig tør, både å bruke dem, og å ta vare på et historisk klenodium. Ja, ikke bare lusekofta.


Men så er jo mange av de kjente motehusene som profilerer Cowboy Boots internasjonalt, også svenske. Det holder vel å nevne GANT, et merke de fleste kjenner til, og som selger sine klær som en del av en litt snobbete livsstil. Et annet meget stort multinasjonalt selskap, med eget boots merke, er Marlboro som sikker de fleste kjenner til.


Uansett - Her finner du den unike historien bak de legendariske Cowboy Boots. En meget interessant historie om hvorfor de ble som de ble, utviklingen av dem, og hvordan de har fulgt med i tiden og motebildet. Ja, hvor de står i dag - ellers i verden - samt stell og vedlikehold av skikkelige cowboy boots og vanlige sko, for den som måtte ønske det. I tillegg noen morsomme bilder som viser at de kan brukes til så mangt. Ja, vi får stole på dagens kommende generasjoner. De er unge og de tør. La oss håpe at de sørger for at legenden om Cowboy'n eller Western Boots er kommet til Norge for å bli denne gangen.


Lykke til kjære Ungdom!Shops selling Cowboy Boots to Norway

Her er et utvalg Countryfestivaler og andre tilstelninger for cowboy boots interesserte.

Countryfestivalen Seljord
Country Festivalen Skjåk
Vinstra Country Music Festival
Lofoten Countryfestival
Hålogaland International Country Festival

KJENTE NORDMENN SOM TØR Å BRUKE COWBOY BOOTS


HKH Kronprins Haakon alias Johnny fra Stovner, Morten Harket fra a-ha, Sanger Atle Pettersen, Businessman Kjell Inge Røkke, Invesrtor Petter Stordalen, Rallykjører Henning Solberg, Rallykjører Petter Solberg, Alpinkjører Lasse Kjuus, Alpinkjører Kjetil André Aamodt,

bare for å nevne noen få.


Kronprins Haakon
Morten Harket i a-ha
Atle Pettersen
Kjell Inge Røkke
Kristopher Schau
Petter Stordalen
Petter Solberg